Smallingerland 106.5 FM

Kabel 96.1 Mhz

Lokale omroepen vormen eerste Regionaal Media Centrum van Fryslân

Geplaatst: 27 april 2014

RMC Noord & Oost FryslanVijf lokale omroepen in Fryslân hebben op 27 april een intentieverklaring getekend om de krachten te bundelen in een Regionaal Media Centrum (RMC). Het ‘RMC Noord en Oost Friesland’ is het eerste RMC van Fryslân en bestaat uit Radio Stad Harlingen, Radio Eenhoorn (Menameradiel, het Bildt en Franekeradeel), RTV Noordoost Friesland (Dantumadiel, Dongeradeel en Kollumerland c.a.), RTV Kanaal 30 (Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel) en Smelne FM (Smallingerland). Samen bedienen deze omroepen ruim 230.000 inwoners in Fryslân.

Doelstelling
In 2010 is uit onderzoek van de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) gebleken dat lokale omroepen moeilijk aan hun doelstellingen kunnen voldoen. Het snel veranderende medialandschap vormt daarbij een extra bedreiging. In 2011 is op basis van dit onderzoek een visieplan verschenen waarin is aangegeven hoe de lokale omroepen zich beter zouden kunnen profileren als derde laag in het publiek bestel. Regionale samenwerking in een RMC is daarbij noodzakelijk.

De OLON heeft zich ten doel gesteld eind 2014 alle lokale omroepen in Nederland in een RMC te hebben ondergebracht. De wijze waarop deze samenwerking vorm gegeven wordt, is aan de deelnemers van het RMC. Uitgangspunt is dat iedere lokale omroep een zgn. ‘lokaal toereikend media aanbod’ kan leveren.

RMC Noord en Oost Friesland
De deelnemers aan het RMC Noord en Oost Friesland hebben de intentie uitgesproken samen te werken op het gebied van techniek, opleidingen, communicatie en programma’s. Door gezamenlijk cursussen te organiseren, apparatuur te delen en programma’s te maken worden kosten bespaard, kwetsbaarheid voorkomen en kwaliteit bevorderd. Het is uitdrukkelijk niet de intentie dat de omroepen gaan fuseren. Door intensief samen te werken verwachten de vijf omroepen ook in de toekomst zelfstandig te kunnen blijven functioneren.

« Terug naar overzicht

Direct luisteren!

Waar je ook bent, je kunt overal luisteren naar de programma's van Smelne FM. Luister via de webplayer of kijk en luister via onze studiocam.

Gebruik je liever je eigen muziekprogramma? Kies dan hieronder je eigen speler.

Luisteren via de Windows Media Player Luisteren via Winamp Luisteren via iTunes Luisteren via Real Player Luisteren via Quicktime

» Lees verder

Volg ons .....

Je kunt Smelne FM ook volgen via Facebook en Twitter.
Tijdens de live uitzendingen kun je ook een whatsappje naar de studio sturen.

Whatsapp: 06-45541760


Volg Smelne FM op Facebook Volg Smelne FM op Twitter

Smelne Tweets

Altijd op de hoogte blijven van het laatste lokale nieuws ? Volg dan Smelne FM op Twitter!

» Lees verder

Nu op Smelne FM:

06:00-19:00 uur

Het geluid van Smallingerland

Op dit moment is er geen playlist beschikbaar.


Smelne FM op je Iphone

Smelne Sport

Wij willen bij Smelne FM graag een nieuwsredactie opzetten om lokaal / regionaal nieuws te vergaren en te verwerken tot berichten voor de radio, internet en in de nabije toekomst tekst tv en tv.

Denk je dat jij geschikt bent om hier een bijdrage aan te leveren? Foto's maken, teksten schrijven, presenteren, techniek bedienen, elk talent kan vooruit bij je eigen streekomroep, Smelne FM.

Voorts zijn wij op zoek naar mensen die een programma met klassieke muziek willen opzetten. Aanmeldingen naar smelne@smelnefm.nl