Smallingerland 106.5 FM

Kabel 96.1 Mhz

Zat.18 febr. Tusen 10-12 uur in Centraal o.a wethouder Roel Haverkort

Geplaatst: 14 februari 2017

 

Met de camper op reis naar Azië. Wytze en Joan van der Land zijn druk bezig om hun langgekoesterde wens voor te bereiden, een camperreis via de oude zijderoute naar Mongolië en China.

Wytze en Joan van der Land behartigen onder meer de uitvoering van een scholingsproject van Pikulan in Tanjung Priok, een straatarme havenbuurt in Jakarta met meer dan een miljoen inwoners. Ervaring met andere projecten op Java heeft geleerd dat scholing de beste manier is om uit de armoede te ontsnappen.

De camperreis wordt volledig door henzelf bekostigd. Ze hebben besloten om hun reis ten goede te laten komen aan het project in Tanjung Priok. Ze zijn daar een paar keer op bezoek geweest en willen graag meer kinderen uit de straatarme gezinnen helpen om naar een goede school te gaan. De armste gezinnen worden door vrijwilligers van scholen, kerken en een moskee uitgezocht. Pikulan betaalt het tekort aan schoolgeld voor de gescreende kinderen.

Hun reis voert hen door Turkije, Iran, de Stanlanden en Rusland naar Mongolië en China om via Vietnam, Cambodja, Thailand en Maleisië in Singapore te eindigen.
Onderweg willen ze ook in die landen scholen bezoeken om te zien hoe men daar omgaat met kinderen van arme families. Alle overblijvende ruimte in de camper wordt gevuld met presentjes voor de schoolkinderen die ze onderweg ontmoeten.

Regelmatig zullen zij iedereen op de hoogte houden van hun belevenissen via hun website, www.camperreisdrachtensingapore.nl of www.camperreiszijderoute.nl
De bedoeling is dat de totale reis 210 dagen duurt en dat ze dan 36000 kilometer hebben afgelegd. Wytze en Joan starten op 11 maart 2017 om 11.00 uur vanuit restaurant De Herberg van Smallingerland in Rottevalle.

Ze vragen sponsors om een (klein) bedrag per kilometer te geven. Een bedrag van 0,1 of 0,5 cent per kilometer is bij een maximum van 36.000 kilometer toch weer 36 of 180 euro

Voor nog veel meer info: http://www.actiefonline.nl/

 

 

 

Wethouder Roel Haverkort – Vervanger van zieke Nieske Ketellaar

Het college heeft daarom op verzoek van wethouder Ketelaar een tweede termijn van maximaal 16 weken verlof aan haar verleend. Dit betekent dat aan de raad wordt voorgesteld om de tijdelijke vervanger wethouder Roel Haverkort opnieuw te benoemen.

 

Het Kleurlab

Leerlingen en studenten van het Drachtster Lyceum en het ROC Friese Poort zijn gestart met het educatieproject Het Kleurlab vanuit Museum Dr8888. Binnen het project geven jongeren een persoonlijke en beeldende draai aan het thema kleur en De Stijl, dit naar aanleiding van het themajaar van Mondriaan tot Dutch Design.

 

Museum Dr8888 houdt elke derde zondag van de maand een speciale Familiedag voor (groot)ouders, (klein)kinderen en alle andere familieleden. 

Zondag 19 februari is het weer Familiedag in ons museum. Het thema: Collages met Stijl. We starten om 13.30 uur met een rondleiding door het museum gegeven door meesterverteller Hubert Luymes. Tijdens de rondleiding kunt u alvast inspiratie opdoen voor de workshop die aansluitend plaatsvindt in het Atelier. www.museumdrachten.nll

Kijk op facebook-Brood en Banketbakkerij Gosse Tjoelker voor de vele soorten broodjes

 

Stichting Kat in Nood is een landelijk werkende organisatie die zich inzet voor het welzijn van katten. Wij bieden onderdak aan ruim 225 katten die moeilijk- tot niet herplaatsbaar zijn. Daarnaast zetten wij ons in om het kattenoverschot in Nederland terug te dringen. Kat in Nood is gevestigd in Drachtstercompagnie

U kunt de stichting steunen door donateur te worden. Dit kost minimaal 25,- euro per jaar. Voor dit bedrag krijgt u twee keer per jaar het 'Zwervertje' thuisgestuurd. Met dit informatieblad houden wij u op de hoogte van het wel en wee van de stichting. Natuurlijk zijn alle donateurs van harte welkom om de stichting eens te bezoeken. Een mooie gelegenheid hiervoor is onze jaarlijkse open dag. Meer info op: www.katinnood.nl

 

 

 

Drachten krijgt kunstwerken bij de belangrijkste toegangswegen. Op de grens tussen platteland en stad moet Drachten weer herkenbaar worden.

De kunstwerken komen bij Nijtap/Noorderhogeweg (Noord), Ureterpvallaat/Tjaarda (Oost), aan de A7 bij de afrit Haven (Zuid) en aan de Tussendiepen (West). Een bijzondere positie binnen het plan is er voor locatie West: de Tussendiepen. Voor dit deels nog oningevulde, avontuurlijke bedrijventerrein worden nieuwe culturele en recreatieve bestemmingen voorzien. Bestemming Drachten draagt bij aan de ontwikkeling van dit terrein met een cultureel programma, en in samenwerking met lokale, creatieve en ondernemende geesten.

Tegenwoordig is de grens tussen stad en platteland minder duidelijk. Met bijzondere stadsmarkeringen wil Drachten weer herkenbaar worden, en als bestemming onderscheidend en attractief. Het Kunstplan wordt op 2 maart feestelijk gepresenteerd in de Sluisfabriek aan de Tussendiepen. Meer info op: http://www.drachtstercourant.nl

« Terug naar overzicht

Direct luisteren!

Waar je ook bent, je kunt overal luisteren naar de programma's van Smelne FM. Luister via de webplayer of kijk en luister via onze studiocam.

Gebruik je liever je eigen muziekprogramma? Kies dan hieronder je eigen speler.

Luisteren via de Windows Media Player Luisteren via Winamp Luisteren via iTunes Luisteren via Real Player Luisteren via Quicktime

» Lees verder

Volg ons .....

Je kunt Smelne FM ook volgen via Facebook en Twitter.
Tijdens de live uitzendingen kun je ook een whatsappje naar de studio sturen.

Whatsapp: 06-45541760


Volg Smelne FM op Facebook Volg Smelne FM op Twitter

Smelneschijf

En dit is hem, de nieuwe Smelne Schijf:

Coming home - Sheppard

 Je hoort hem deze week extra vaak op de radio in 'Het geluid van Smallingerland'.

» Lees verder

Smelne Tweets

Altijd op de hoogte blijven van het laatste lokale nieuws ? Volg dan Smelne FM op Twitter!

» Lees verder

Nu op Smelne FM:

18:00-20:00 uur

David op vrijdag!

Op dit moment is er geen playlist beschikbaar.


Smelne FM op je Iphone

Smelne Sport

Wij willen bij Smelne FM graag een nieuwsredactie opzetten om lokaal / regionaal nieuws te vergaren en te verwerken tot berichten voor de radio, internet en in de nabije toekomst tekst tv en tv.

Denk je dat jij geschikt bent om hier een bijdrage aan te leveren? Foto's maken, teksten schrijven, presenteren, techniek bedienen, elk talent kan vooruit bij je eigen streekomroep, Smelne FM.

Voorts zijn wij op zoek naar mensen die een programma met klassieke muziek willen opzetten. Aanmeldingen naar smelne@smelnefm.nl