Smallingerland 106.5 FM

Kabel 96.1 Mhz

Zat. 20 mei tussen 10-12 uur in Centraal o.a. Open dag Fryske Gea

Geplaatst: 17 mei 2017

Grote Braderie in het Centrum van Drachten. Donderdag 1 juni a.s. is er weer een grote braderie in het centrum van Drachten. Net als voorgaande jaren staat het centrum vol met kramen en stalletjes met allerhande waar. Naast de tassen, kleding enz. zijn er vele hebbedingetjes te verkrijgen en er is een keur aan kramen met lekkere hapjes warm en koud en is het op de terrassen is het goed vertoeven.De braderie met zo’n 250 standplaatsen begint om 13.00 uur en u kunt er tot 21.00 uur terecht.Tevens is er een standwerkerconcours met een ruim aanbod standwerkers, die allemaal hun best doen om hun producten te promoten. Er loopt een deskundige jury, die de standwerkers beoordeelt . De prijzen worden na afloop uitgereikt en de beoordeling telt mee voor de landelijke beoordeling voor de beste standwerker.De braderie wordt jaarlijks georganiseerd door de winkeliersvereniging H&I in Drachten. Info: 0512-514546 of h.i.drachten@kpnplanet.nl

 

Op zondag 22 mei organiseert It Fryske Gea samen met Nationaal Park De Alde Feanen  een open dag in en om het bezoekerscentrum te Earnewâld. Van 12.00 uur tot 16.00 uur worden er allerlei activiteiten aangeboden. Voor volwassenen zijn er vaarexcursies en verschillende demonstraties zoals palingroken en rietsnijden. Ook voor de kinderen is er genoeg te beleven, zoals broodjes bakken bij het kampvuur, knutselen, survivalbaan, springkussen en waterballonnen lopen.

 

vaarexcursie: ieder halfuur

jeugdexcursie: 13.30 uur en 15.30 uur

Fietsexcursie: 13.30 uur en 15.30 uur

Survivalbaan: 12.30 uur, 13.15 uur, 14.00 uur, 14.45 uur, 15.30 uur

Swingtrike: 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur, 15.00 uur, 16.00 uur

Fête de la Nature

De open dag vindt plaatst in het weekend waarin er door tal van recreatieve ondernemers in De Alde Feanen  tal van bijzondere natuuractiviteiten worden georganiseerd in het kader van Fête de la Nature, een landelijk initiatief.

Bezoekerscentrum NP De Alde Feanen, Koaidyk 8a, 9264 TP Earnewâld (0511) 539618

Meer informatie op www.np-aldefeanen.nl

 

 

Avondvierdaagse; Snoepvierdaagse of snoepen in Stijl?

Tandarts Nynke Tymstra van Tandartspraktijk Ureterp maakt zich zorgen over het toenemende snoepgedrag van kinderen tijdens de Avondvierdaagse. Het wandelevenement staat binnenkort weer op de agenda. Tijd voor een waarschuwend woord.

,,Nog een paar weken en dan is het weer zover: De avondvierdaagse! Een geweldig evenement, waarbij kinderen door heel Nederland gezamenlijk met vriendjes en vriendinnetjes een mooie sportieve prestatie neerzetten. Als jonge moeder, – en oké daarnaast ook tandarts, – moet mij echter wel iets van het hart.

http://www.drachtstercourant.nl/ avondvierdaagse-snoepvierdaagse-of-snoepen-in-stijl

 

 

 

Dit voorjaar start Present Smallingerland met een nieuwe actie: de zomerpakketten actie. We zoeken groepen (gezinnen, bedrijven, teams) die een zomerpakket willen samenstellen voor een gezin voor wie de zomer niet zo zonnig is!

In de zomer gaan veel gezinnen op vakantie en genieten van zon, zee, strand of bos. Maar niet voor iedereen is dit vanzelfsprekend. Voor gezinnen die onvoldoende financiën hebben (door bijvoorbeeld bijstand, schuldsanering) kan dan de zomervakantie erg lang zijn. Voor hen is de zomerpakketten-actie bedoeld. Doet jullie groep mee? Ga naar de aanmeldpagina. http://stichtingpresent.nl

 

 

www.oerrock.nl

Achttiende editie van Oerrock volledig uitverkocht!

De achtiende editie van Oerrock is, precies twee maand van tevoren,  helemaal uitverkocht. Voor zowel de donderdag als zaterdag zijn alle 10.000 kaarten voor het Ureterper festival de deur uit.

Nadat het programma voor de achtiende editie van Oerrock bekend was gemaakt, ontstond er meteen een run op kaarten. De enorme belangstelling is vooral te wijten aan het zeer uitgebreide en gevarieerde programma en de goede naam die Oerrock in de afgelopen jaren heeft opgebouwd.

De beschikbare kaarten vlogen als warme broodjes over de toonbank. Het is niet vreemd, als naar de line-up van het Ureterper festival wordt gekeken. 

Het festivalbestuur heeft al eerder aangetoond uitstekende muzikale keuzes te maken en ook de editie van 2017 mag er zijn. 

« Terug naar overzicht

Direct luisteren!

Waar je ook bent, je kunt overal luisteren naar de programma's van Smelne FM. Luister via de webplayer of kijk en luister via onze studiocam.

Gebruik je liever je eigen muziekprogramma? Kies dan hieronder je eigen speler.

Luisteren via de Windows Media Player Luisteren via Winamp Luisteren via iTunes Luisteren via Real Player Luisteren via Quicktime

» Lees verder

Volg ons .....

Je kunt Smelne FM ook volgen via Facebook en Twitter.
Tijdens de live uitzendingen kun je ook een whatsappje naar de studio sturen.

Whatsapp: 06-45541760


Volg Smelne FM op Facebook Volg Smelne FM op Twitter

Smelneschijf

En dit is hem, de nieuwe Smelne Schijf:

Outlaw in em - Waylon

 Je hoort hem deze week extra vaak op de radio in 'Het geluid van Smallingerland'.

» Lees verder

Smelne Tweets

Altijd op de hoogte blijven van het laatste lokale nieuws ? Volg dan Smelne FM op Twitter!

» Lees verder

Nu op Smelne FM:

06:00-10:00 uur

Het geluid van Smallingerland

Op dit moment is er geen playlist beschikbaar.


Smelne FM op je Iphone

Smelne Sport

Wij willen bij Smelne FM graag een nieuwsredactie opzetten om lokaal / regionaal nieuws te vergaren en te verwerken tot berichten voor de radio, internet en in de nabije toekomst tekst tv en tv.

Denk je dat jij geschikt bent om hier een bijdrage aan te leveren? Foto's maken, teksten schrijven, presenteren, techniek bedienen, elk talent kan vooruit bij je eigen streekomroep, Smelne FM.

Voorts zijn wij op zoek naar mensen die een programma met klassieke muziek willen opzetten. Aanmeldingen naar smelne@smelnefm.nl