Smallingerland 106.5 FM

Kabel 96.1 Mhz

Zat.9 dec tussen 10-12 uur Centraal met o.a. DZyzzion wint klimaatprijs

Geplaatst: 06 december 2017

Welkom op mijn site ! Vindt u het ook zo moeilijk om geschikte kleurplaten te vinden voor uw dementerende ouder of bewoner ?Dan bent u hier op het juiste adres !! De kleurboeken die ik maak en verkoop zijn speciaal ontwikkeld voor dementerenden. Dus niet kinderachtig, maar wel eenvoudig. Niet priegelig maar met duidelijke vlakken en lijnen. En vooral herkenbaar waardoor het voor verassende gesprekjes en herinneringen kan zorgen.Door een familielid met Alzheimer ben ik betrokken geraakt bij het leven van dementerenden en maak producten die hen even wat plezier, afleiding en invulling geven. In de WEB SHOP zijn mijn kleurboeken en op dit moment nog 1 pop te vinden die speciaal ontwikkeld zijn voor dementerenden.Met een gedeelte van de opbrengst ondersteun ik weeskinderen in West – Afrika.(www.demangoboom.nl) Een prachtig en kleinschalig project waar elke euro goed besteed wordt. NIEUW KLEURBOEK voor dementerenden met als thema de jaren ’60 en ’70 in de webshop. https://gerdahiemstra.nl

Muziekcentrum The Groove Factory klaar voor een uitgebreid en spectaculair muzikaal jaar.

Muziekcentum The Groove factory, bestaande uit muziekwinkel The groove factory en muziekopleiding Opmaat zijn klaar voor wederom een spetterend nieuw jaar met nog meer uitbreiding van het cultuuraanbod.

Naast een samenwerking met een dans en theaterschool is de muziekopleiding zeer betrokken bij het bevorderen van muziekonderwijs op alle vlakken. Via Impuls wordt er met het volledig eigen geschreven programma music@school is cool intensief les gegeven op scholen. De leerlingen maar ook de leerkrachten ontvangen muzieklessen in combinatie met uitvoeringen. Ook wordt de school begeleid zelfstandig muziekonderwijs te kunnen geven.

Ook wordt samengewerkt met Kindpakket Smallingerland en het Jeugd cultuur fonds Friesland om iedereen een kans te geven muzieklessen te volgen.

Voor heel veel meer info kijk op http://www.groovefactory.nl

 

Op de Climate Innovation Experience van het Europese Climate-KIC won DZyzzion tot mijn verassing gisteravond de Klimaatprijs 2017 van de Nederlandse Klimaatcoalitie.

De Nederlandse Klimaatcoalitie is initiatief van een MVO Nederland, Natuur & Milieu, Klimaatverbond Nederland en de Rijksoverheid. Ruim zevenhonderd mkb-bedrijven, multinationals, gemeenten en NGO's hebben zich aangesloten bij deze coalitie waarin gewerkt wordt aan een klimaatneutrale samenleving. De Klimaatprijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt, met als doel om grote bespaarders gemeten in percentage CO2-uitstoot in het zonnetje te zetten. Kanshebbers waren deelnemers aan de Nederlandse Klimaatcoalitie die in 2015 en 2016 de Klimaatbarometer hadden ingevuld op het gebied van vervoer, stroomvoorziening en verwarming.

Als consultant op het gebied van duurzaamheid vind ik het logisch dat je zelf ook 'walk your talk' toepast. Hoe kan ik nu bij een ondernemer praten over CO2-reductie als ik zelf in een plofauto aan kom zetten? Dus verwarm ik mijn kantoor met infrarood en rijd ik volledig elektrisch op de stroom uit mijn zonnepanelen. Het tekort ('s nachts en in de winter) vul ik aan met 100% groene stroom uit Nederlandse wind.

Voor nog veel meer info kijk op: http://www.dzyzzion.nl

 

SantaRun !!

Rotary SantaRun 16 december in het Centrum van Drachten. Doe ook mee aan de eerste supergezellige Rotary Santarun in het centrum van Drachten, een evenement voor het goede doel. Verkleed als kerstman of kerstvrouw, huppelend, dansend, wandelend of rennend : alles mag bij deze echte funloop. We organiseren de Santarun voor de eerste keer. Op 16 december wordt in Drachten de 1e Rotary Santa Run georganiseerd.

Warming-up 11.00u en start om 11.30u vanaf het Raadhuisplein (terras restaurant ‘De Graancirkel’).

zie ook : https://www.facebook.com/santarundrachten/

Dat wordt een geweldig festijn. Zet de datum alvast in je agenda !!!

In elk geval hebben wij als Rotaryclub Drachten en Rotaryclub Drachten de Wouden al besloten dat de Voedselbank Smallingerland begunstigde wordt van de opbrengst van deze Santarun!

Inschrijven voor deze fantastische manifestatie kost slechts € 10,- p.p. Hiervoor ontvangt u een Kerstpak, een hartverwarmende plaats om mee te kunnen doen en steunt u vooral ons goede doel! Een donatie voor ons goede doel kan/mag natuurlijk ook. Ga voor beide naar het inschrijfformulier.

 

 

 

Behandelen van dyslexie Naast de allround werkzaamheden hebben Jolanda Kuper en Sanne de Kroon zich onder andere gespecialiseerd in het behandelen van dyslexie. Sinds 2010 kunt u zich ook aanmelden voor het behandelen van dyslexie in onze praktijken.

Voor ernstige enkelvoudige dyslexie zijn de praktijken aangesloten bij het Dyslexie Netwerk Pento dat het keurmerk draagt van het Kwaliteitsinstituut Dyslexie. Voor meer informatie zie ook specialisaties > dyslexie, of neem contact met ons op via 06-42119970 of info@logopedieinfriesland.nl.

Ook is er inmiddels een verregaande specialisatie in OMFT inclusief de benodigde meetinstrumenten. Zie ook specialisaties.

en OMFT. http://www.logopedieinfriesland.nl

 

« Terug naar overzicht

Direct luisteren!

Waar je ook bent, je kunt overal luisteren naar de programma's van Smelne FM. Luister via de webplayer of kijk en luister via onze studiocam.

Gebruik je liever je eigen muziekprogramma? Kies dan hieronder je eigen speler.

Luisteren via de Windows Media Player Luisteren via Winamp Luisteren via iTunes Luisteren via Real Player Luisteren via Quicktime

» Lees verder

Volg ons .....

Je kunt Smelne FM ook volgen via Facebook en Twitter.
Tijdens de live uitzendingen kun je ook een whatsappje naar de studio sturen.

Whatsapp: 06-45541760


Volg Smelne FM op Facebook Volg Smelne FM op Twitter

Smelneschijf

En dit is hem, de nieuwe Smelne Schijf:

Outlaw in em - Waylon

 Je hoort hem deze week extra vaak op de radio in 'Het geluid van Smallingerland'.

» Lees verder

Smelne Tweets

Altijd op de hoogte blijven van het laatste lokale nieuws ? Volg dan Smelne FM op Twitter!

» Lees verder

Nu op Smelne FM:

06:00-10:00 uur

Het geluid van Smallingerland

Op dit moment is er geen playlist beschikbaar.


Smelne FM op je Iphone

Smelne Sport

Wij willen bij Smelne FM graag een nieuwsredactie opzetten om lokaal / regionaal nieuws te vergaren en te verwerken tot berichten voor de radio, internet en in de nabije toekomst tekst tv en tv.

Denk je dat jij geschikt bent om hier een bijdrage aan te leveren? Foto's maken, teksten schrijven, presenteren, techniek bedienen, elk talent kan vooruit bij je eigen streekomroep, Smelne FM.

Voorts zijn wij op zoek naar mensen die een programma met klassieke muziek willen opzetten. Aanmeldingen naar smelne@smelnefm.nl