SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

Smelne Alternative

Smelne Alternative wordt gepresenteerd door Jeroen Fiks en is elke woensdagavond te beluisteren van 20:00 tot 22:00 uur. In dit programma worden de meest uiteenlopende stijlen in het alternatieve metal, rock en punkcircuit gedraaid van het jaar 2000 tot nu: van Garagerock tot Hardcore Punk en van Progrock tot Death Metal en alles daar tussen in. In het eerste uur veel aandacht voor Rock en symfonische/progressieve en alternative metal en in het 2e uur draaien we  ook de extremere metalvormen als Death, Black, Doom en Hardcore Punk.

Daarnaast wordt aandacht besteed aan festivals en andere evenementen; een paar keer per maand zijn programmeurs - van onder meer de Neushoorn, Iduna en andere poppodia - te gast, en daarnaast nodigt Jeroen regelmatig bands en artiesten uit. In het verleden altijd voor alleen interviews, maar sinds de verbouwing is in de studio van Smelne FM een aparte ruimte waar die ook live kunnen optreden. Zo speelde de metalbands Sunborne en Atmoran er al eens.

Smelne Alternative | Smelne FM

Nog een tof onderwerp in Smelne Alternative is de ‘ Zwaar aanbevolen’. Een album dat getipt wordt door de leukste online metalsite. www.zwaremetalen.com. Dit zal elke woensdag om 20:30 worden gedraaid. In samenwerking met deze vette site houden we ook af en toe prijsvragen.

We blikken in Smelne Alternative terug op een klassieker voor 2000.

Elke 2e en laatste woensdag van de maand is het tijd voor Wim de Vries. Wim is gitarist en brulboei van o.a. de deathmetalband Burial Remains. Zie je door de bomen het bos niet meer met alle releases? Dan neemt Wim je mee op sleeptouw. Hij laat je de beste Death, Doom en Thrashmetal horen uit het heden en ook klassiekers uit het verleden.

Check ook de facebookpagina facebook.com/smelnealternative en ook zijn we op instagram (www.instragram.com/smelnealternative).

Smelne Alternative | Smelne FM