SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

Smelne Alternative

Smelne Alternative wordt gepresenteerd door Jeroen Fiks en is elke woensdagavond te beluisteren van 20:00 tot 22:00 uur. In dit programma worden de meest uiteenlopende stijlen in het alternatieve metal, rock en punkcircuit gedraaid van het jaar 2000 tot nu: van Garagerock tot Hardcore Punk en van Progrock tot Death Metal en alles daar tussen in.

Daarnaast wordt aandacht besteed aan festivals en andere evenementen; een paar keer per maand zijn programmeurs - van onder meer de Neushoorn, Iduna en andere poppodia - te gast, en daarnaast nodigt Jeroen regelmatig bands en artiesten uit. In het verleden altijd voor alleen interviews, maar sinds de verbouwing is in de studio van Smelne FM een aparte ruimte waar die ook live kunnen optreden. Zo speelde de metalbands Sunborne en Atmoran er al eens.

Andere onderwerpen in Smelne Alternative zijn de  concertagenda en de plaat van de week, waarin een artiest centraal staat.

Ook zal er af en toe een prijsvraag zijn. Check ook de facebookpagina facebook.com/smelnealternative en ook zijn we op instagram (www.instragram.com/smelnealternative).

Smelne Alternative | Smelne FM