SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

Over Smelne FM

Smelne FM is de lokale oproep van Smallingerland. Het begon allemaal op 27 april 1987 als SLOS (Stichting Lokale Omroep Smallingerland). Daarna is de omroep nog een aantal keer veranderd van naam, van SLOS naar OS (Omroep Smallingerland) naar RTS (Radio Televisie Smallingerland) naar het huidige Smelne FM. Al die jaren is de studio gevestigd in het voormalige armenhuis aan de Singel in Drachten. 

In 2017 heeft er een grote verbouwing plaatsgevonden. De studioruimte is twee maal zo groot geworden en er is een ruimte gecreëerd waar bands live kunnen optreden tijdens een programma.            

Smelne FM draait in zijn geheel op een team van tussen de 50 en 60 enthousiaste vrijwilligers. De liveprogramma's zijn in de avonden en in het weekend te beluisteren. De volledige programmering is terug te vinden op deze website. Verder probeert Smelne FM ook zoveel mogelijk aanwezig te zijn bij evenementen in en om Smallingerland. Hier wordt verslag van gedaan en er zit ook vaak een leuke live uitzending aan gekoppeld.
Over Smelne FM | Smelne FM