SMALLINGERLAND 106.5 FM

Over Smelne FM

Smelne FM is de lokale oproep van Smallingerland. Het begon allemaal op 27 april 1987 als SLOS (Stichting Lokale Omroep Smallingerland). Daarna is de omroep nog een aantal keer veranderd van naam, van SLOS naar OS (Omroep Smallingerland) naar RTS (Radio Televisie Smallingerland) naar het huidige Smelne FM. Al die jaren was de studio gevestigd in het voormalige armenhuis aan de Singel 4 in Drachten. 

In 2017 werd het pand nog grondig verbouwd. De studioruimte werd twee maal zo groot en er werd een ruimte gecreĆ«erd waar bands live konden optreden tijdens een programma. 

Helaas kwam begin 2021 het nieuws dat ons pand aan de Singel een andere bestemming zou krijgen en dat Smelne FM op zoek moest naar een nieuwe locatie. Dit is het Moleneind Zuidzijde 7 in Drachten geworden. Het pand staat midden in het centrum en was vroeger van Kingma's Bank en later was het de boekbinderij van IJsbrandy. 

Precies 35 jaar later op 27 april 2022 was de laatste uitzending vanuit de oude locatie aan de Singel waarna Smelne FM is verhuisd naar de nieuwe studio om vanaf 1 mei 2022 daar de live uitzendingen weer voort te zetten.  

Smelne FM draait in zijn geheel op een team van tussen de 50 en 60 enthousiaste vrijwilligers. De liveprogramma's zijn in de avonden en in het weekend te beluisteren. De volledige programmering is terug te vinden op deze website. Verder probeert Smelne FM ook zoveel mogelijk aanwezig te zijn bij evenementen in en om Smallingerland. Hier wordt verslag van gedaan en er zit ook vaak een leuke live uitzending aan gekoppeld.
Over Smelne FM | Smelne FM
 
Button