SMALLINGERLAND 106.5 FM

Derde editie Holland Heavy Festival in Iduna

Na twee succesvolle eerdere edities komt het Holland Heavy Festival op zaterdag 20 november terug naar Poppodium Iduna! De Drachtster popzaal zal die dag in het teken staan van de vroege Nederlandse Heavy Metal scene. Op deze derde editie zal de al meer dan 40 jaar bestaande heavy metal band Picture de eer hebben het festival af te sluiten. Picture wordt bijgestaan door een achttal klassieke Nederlandse acts te weten Highway Chile/Helloïse, Metalbats, Methusalem, Burning, Sad Iron, Steel Shock, Stanger en Restless. Gezamenlijk staan de bands garant voor meer dan tien uur lang de beste hardrock en heavy metal van de late 70s tot nu! 

Headliner Picture is een van de eerste heavymetalbands die eind jaren 70 in ons land is ontstaan. Het debuutalbum ‘Picture 1’ is in 1980 uitgebracht en een jaar later werd de klassieker ‘Heavy Metal Ears’ uitgebracht waarna een Europese tour met Saxon en shows met AC/DC en Ted Nugent volgden. Maar de definitieve doorbraak kwam met de plaat ‘Diamond Dreamer’ die naast in Nederland ook in Duitsland, Zweden, Italië, Japan en Zuid Amerika erg goed werd ontvangen en door de jaren heen de band een heuse cultstatus heeft bezorgd. Eind 1987 leek het doek in eerste instantie gevallen voor Picture toen de band werd opgeheven maar gelukkig hebben enkele oerleden in 2008 de band opnieuw gevormd!

 Highway Chile en Helloïse zijn twee van Nederlands meest roemruchte hardrock bands. Samen met bands als Vandenberg, Vengeance en Bodine behoren ze in de jaren ’80 tot de absolute vaandeldragers van de Nederlandse (hard)rock, waarvan de populariteit tot ver over de grens reikt.

Met de Nederlandse hardrock en heavy metal bands Metalbats, Methusalem, Burning, Sad Iron, Steel Shock, Stanger en Restless is de line-up compleet. Iduna opent haar deuren om 13:00 uur voor het publiek waarna van 13:30 tot middernacht genoten kan worden van de talloze heavy metal klanken.

Derde editie Holland Heavy Festival in Iduna | Smelne FM
 
Button