SMALLINGERLAND 106.5 FM

Mogelijk gaslek aan de Hooizolder in Drachten blijkt benzine damp

Mogelijk gaslek aan de Hooizolder in Drachten blijkt benzine damp

"Gaslek" aan de hooizolder in Drachten blijkt benzine damp

om 19:25 werd door een bewoonster van een woning aan de Hooizolder een vreemde penetrante lucht geroken. Zij heeft daarom gelijk de brandweer gebeld, omdat zij dacht aan een gaslek.  Politie, brandweer en ook Liander werden gelijk ingeschakeld.

Eenmaal ter plaatse bleek het al gauw iets anders dan gas te zijn. Vermoed werd dat het ging om benzine en dat werd al snel bevestigd door de bewoner van de woning naast de meldster, die net kwam aan fietsen. Die had namelijk een uur eerder een jerrycan oude benzine door het douche putje gespoeld en was daarna weg gegaan. 

Metingen van de brandweer wezen uit dat er een hoog niveau koolmonoxide en andere stoffen in woningen aanwezig was en daardoor tevens sprake van explosiegevaar en zelfs extreem explosiegevaar in de woning van de man die de benzine in het riool geloosd heeft. 

De woningen zijn geventileerd door de brandweer en ook iemand van WoonFriesland kwam ter plaatse om de situatie te bekijken en met de bewoners te spreken. De bewoners kunnen vannacht niet thuis slapen en moeten tijdelijk ander onderkomen zoeken in verband met de veiligheid.

 
Button