SMALLINGERLAND 106.5 FM

Noordelijk Film Festival ook te beleven in De Lawei

De Lawei in Drachten is dit jaar één van de locaties waar het Noordelijk Film Festival plaatsvindt. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 november kunnen filmliefhebbers hier genieten van een gevarieerde selectie uit het festivalprogramma. Het is voor het eerst dat het Noordelijk Film Festival ook in Drachten te beleven is. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

In De Lawei staan op vrijdag 12 november Wild Men, The Spy, Journey to Utopia, Betrayed en Tigers op het programma. 
Wild Men is een Deense, zwarte komedie. Martin vlucht de Noorse bergen in, in een poging om aan zijn teleurstellende leven te ontsnappen. Als hij zich aansluit bij een drugsdealer genaamd Musa begint een tumultueuze achtervolging dwars door de fjorden. 
The Spy is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De grootste filmster van Scandinavië, Sonja Wigert (een soort Mata Hari van de Scandinavische landen), riskeert haar leven en haar liefde in de meest uitdagende rol ooit: dubbel agent in de Tweede Wereldoorlog.
In de documentaire Journey to Utopia verruilt een Noors gezin dat wil bijdragen aan een beter milieu haar comfortabele leven in voor een leven in een Deens nieuwbouwproject voor een zelfvoorzienende ecogemeenschap. Deze stap gaat gepaard met grote uitdagingen. 
Het Noorse, historisch drama Betrayed vertelt het waargebeurde en bittere verhaal van bokskampioen Charles Braude (Jakob Oftebro), zijn ouders en broers en zussen, wiens gelukkige gezinsleven dramatisch verandert wanneer de Duitsers beginnen met de deportatie van honderden Noorse Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Tigers is een meeslepend coming-of-age-sportdrama van Ronnie Sandahl (Borg/McEnroe) over het waargebeurde verhaal van jong voetbaltalent Martin Bengtsson, wiens jeugddroom verandert in een nachtmerrie wanneer hij de harde waarheid ontdekt van het werken in de professionele sportindustrie, waar alles en iedereen een prijskaartje heeft. 

Zaterdag 13 november zijn Shade Grown Coffee, The Blind Man Who Did Not Want to See Titanic, Erna at War, Alma en Ninjababy te zien in De Lawei. Ook wordt een korte voorfilm met historische beelden van Drachten, speciaal gemonteerd door het Fries Film & Audio Archief, bij een van de films vertoond. Samen met de audiovisuele productie Pavel. 
De documentaire Shade Grown Coffee geeft je als kijker meer inzicht in je rol als consument en de waardering voor je volgende kopje koffie. 
The Blind Man Who Did Not Want to See Titanic is een a-typische Finse ‘actie-thriller’ over een man die door een hel moet gaan om zijn geliefde te bereiken. Een intense film, opgenomen vanuit het perspectief van Jaakko, een blinde man met MS. Winnaar publieksprijs in Venetië. Erna at War gaat over moeder Erna (Trine Dyrholm) die zich vermomt als man om naast haar zoon te vechten in de Eerste Wereldoorlog. Een intens Deens drama over moederliefde, loslaten en het hervinden van jezelf, temidden van de verschrikkingen van de oorlog. 
Met indrukwekkende beelden en scherpe humor vertelt de IJslandse film voor Alma het intrigerende verhaal van een getraumatiseerde vrouw die vastzit in een inrichting voor een moord die nooit heeft plaatsgevonden. Een wraakverhaal dat uitmondt in een verhaal over liefde, groei en genezing. In het eigenzinnige, deels geanimeerde komisch drama Ninjababy uit Noorwegen, ontdekt Rakel (23) tot haar grote schrik dat ze al zes maanden zwanger is van een niet zo romantische one-night-stand. Juist als ze heeft besloten voor adoptie te gaan, ‘springt’ de door haar getekende ninjababy uit haar dagboek om haar het leven zuur te maken. 

De slogan van het Noordelijk Film Festival 2021 is Different But Familiar. Nadat het festival vorig jaar niet kon doorgaan vanwege corona, is het nu weer terug van weggeweest. Met een vertrouwd programma, in een vertrouwde omgeving, maar deels ook met andere invullingen. Het complete programma van het Noordelijk Film Festival op alle locaties is te bekijken op Noordelijkfilmfestival.nl. 

Winkelende klant (66) bestolen van scootmobiel in Drachten
Lees meer

Gemeente ziet school over het hoofd bij verlenen casinovergunning
Lees meer

Botsing op Wâldwei: taxibus vliegt over de kop
Lees meer

Drachtster (35) zonder rijbewijs weigert drugstest
Lees meer

Benedictus wordt informateur in Smallingerland
Lees meer

Dit zijn ze geworden: de mooiste lente-foto's
Lees meer

Hogere ozb-aanslag voor 1500 woningeigenaren
Lees meer

Avond4daagse Gorredijk 2022 is in aantocht
Lees meer

Eerste kievitsei Opsterland wederom gevonden op verkiezingsdag
Lees meer

Wethouder Felix van Beek vertrekt: 'Ik ben gekke Henkie niet'
Lees meer

61 Oekraïense vluchtelingen opgehaald dankzij Drachtster initiati...
Lees meer

Bezorgsupermarkt Picnic gaat los in Drachten
Lees meer

Noorderhogeweg dicht: bomen dreigen om te vallen
Lees meer

200.000 euro voor dierhouders om wolf op afstand te houden
Lees meer

De handige voordelen van een laadpas voor de elektrische auto
Lees meer

Omgevingsvisie leidraad voor raad Smallingerland
Lees meer

Handrem vergeten: auto eindigt in de sloot
Lees meer

Vrouw met openstaande celstraf in Langezwaag aangehouden
Lees meer

Boeddhistische mantra’s schallen urenlang door straat in Drachten
Lees meer

Hennepkwekerij met honderden plantjes opgerold
Lees meer

Schenking hotel voor Oekraïense vluchtelingen in Gorredijk
Lees meer

Schoorsteenbrand in woning met rieten kap
Lees meer

 
Button