SMALLINGERLAND 106.5 FM

De Etherbak

De Etherbak is het alternatieve popprogramma bij Smelne FM, dat in de huidige vorm al weer ruim 11 jaar bestaat, maar waarvan de geschiedenis terug gaat tot het begin van de jaren 90.

Het programma is in de afgelopen jaren een aantal malen van samenstelling en inhoud veranderd, maar de “core business” is nog steeds de Friese popmuziek van nu en van de afgelopen 30 jaar. Er is een voortdurende speurtocht naar nieuwe Friese CD-releases en pareltjes uit het verleden, en daarnaast wordt er aandacht besteed aan evenementen als het Freeze-festival, Welcome To the Village en de Kleine Prijs van Fryslân. De laatste jaren kijkt De Etherbak echter ook af en toe over de provinciegrens heen, want ook in de rest van Nederland barst het natuurlijk van de leuke, beginnende popbandjes.

Minstens zo belangrijk in De Etherbak is het overzicht van de meest recente Nederlandse en internationale CD-releases. En tot slot is er natuurlijk de onvolprezen rubriek “hippie trippie gouwe ouwe”, waarin steeds een of twee minder voor de hand liggende, soms vrij obscure, en een enkele keer zelfs volstrekt onbekend gebleven juweeltjes uit de popgeschiedenis worden gedraaid.

De Etherbak | Smelne FM

Kortom, een programma dat met muziek van The Arctic Monkeys tot Frank Zappa, en alles daartussenin, de scherpe randjes van platenland wat opzoekt. En dat elke week nog met evenveel plezier wordt gemaakt als 25 jaar geleden.

De Etherbak wordt elke zaterdagmiddag van 17:00 – 18:00 uur uitgezonden. De presentatie en samenstelling is in handen van Dick de Graaf. 


 
Button